Добре дошли в света на Моите нещица!
Надявам се да ви доставя малко радост, така както вие го правите за мен с посещението си. Приятно разглеждане и ... благодаря, че се отбихте!

Начална страница

сряда, 23 март 2011 г.

Моите инструменти за пергамано.

    Здравейте!
Обещах да ви покажа как си направих инструментите за пергамано. Честно казано, малко се притеснявах да си призная, че съм ги направила сама, но като видях при Доника, че и други така правят, се престраших.
    Много е лесно, а и необходимите материали ги има всеки.
    Трябват ви : няколко "изписани" химикалки, няколко канцеларски кламера, няколко дървени шишчета, една декоративна карфица с кръгла главичка, клещи за рязане и огъване и малко сръчност.
     С клещите огъваме и срязваме кламерите, за да получим желаната форма и размер на накрайника.
     Поставяме накрайника в химикалката, дървеното шишче вместо пълнител и готово!
    В друга химикалка ( с пълнител и пружинка) просто вмъкваме карфицата.
Използвам още една "изписана" химикалка за първоначалното очертаване. Е, това са моите инструменти :))).
Приятен ден!

8 коментара:

  1. Нели мила много добре си се сетила да си ги направиш сама:)))Аз си направих сама квилиг уредче за навиване на лентичките:)))Браво:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм запозната с тази техника,но описанието ти е така добре поднесено,че просто ме заинтригува и ти благодаря!Хубава седмица и вдъхновена!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Нели, благодаря за споделеното! Аз също доста често си майсторя инструментчета, които обаче не съм снимала поетапно. Но обещавам в най-скоро време да покажа инструмента ми за къдрене на лентички в моя блог. Лек и спорен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Ехаа, много си изобретателна!Аз си направих инструментче за квилинг от дървено шишче...добре се получи, върши ми работа. Сега и аз ще опитам по твоите уроци да направя този вид инструменти. Много ти благодаря,Нели много ми помогна! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, Нели! Отскоро се запалих по техниката Пергамано, идеите Ви за инструменти, както и творенията Ви са страхотни. Може ли да ми дадете съвет обаче откъде да си купя плътен паус? Доста трудно се намира, вие откъде се снабдявате с него? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че отделяте от времето си, за да посетите моя блог!Ценя високо мнението ви! Приятен и успешен ден!